intense en zalige gewaarwording door aanraking en warmte

deze steen in de vorm van een voet heb ik op een reis gevonden in een droge bedding van een rivier voor mij het teken dat ik ook met stenen aan de slag moest.

Geschiedenis:

De hotstone is vrij nieuw voor europa maar heeft toch een eeuwenoude traditie.

Ze is reeds gekend in Griekse en Romeinse badhuizen,bij de Inca's en Indianen in hun zweethutten.

In Engeland Stonehenge-oldstones en in Azië en India werden stenen gebruikt voor het voorkomen en behandelen van ziekten. 

Daar was de hotstone de voorloper van de acupunctuur.

De hotstones zijn basalt stenen gevormd uit gestolde lava die uit de kern van onze aarde komen . Ze hebben een grote hitte doorstaan  en bevatten een hoog ijzergehalte,hierdoor houden ze de hitte goed vast en geven langzaam hun warmte af wat de energetische kwaliteiten   van de sterkte van de masseur ten goede komt alsook voor de klant.Meestal vindt je ze in rivierbeddingen,aan zee en aan vulkanische grond waardoor ze bij hun onderweg zijn goed afgerond zijn en glad zijn door vb eb en vloed en stromend water.

Ze worden dan ook niet voor niks energetische stenen genoemd daar ze alle elementen water,vuur,aarde en wind of lucht bevatten volgens het Indiaanse geloof zijn deze stenen dan ook gereingd en gezegend wat ze nu nog doen.

Ze worden meestal teruggevonden in Hawaï,Argentinië,Peru en Indonesië die bijzondere steen hiernaast op de foto heb ik zelf gevonden in het zuiden van Frankrijk het is dan ook mijn mascotte geworden.

De hedendaagse moderne technieken gebruiken hiervoor dan ook magneetstenen om deze behandelingen na te bootsen.

 Werking?

 Na onderzoek door Dr Maria Hernandez Reif verbonden aan de universiteit van Miami zegt ze "er is een verband tussen stress en ons imuunsysteem."

Daar de massage de aanmaak vermindert van het stresshormoon CORTISOL kan het lichaam veel vlugger zijn imuunsysteem herstellen.

We kennen in Europa verschillende vormen van massage en aanrakingen vb:eens wrijven op een zere plek,knuffelen,shiatsu,kruidenstempels,holistische massage,Zweeds en Turkse massage,ayurvedische massage ,ritmische bewegingsmassage,sportmassage en noem maar op . Allen hebben ze een weldadig effect voor het lichaam om verschillende redenen.

-moeheid,aandacht,ontspanning,energie opdoen,bewustwording en aanraking door contact,therapeutisch,gedachten stilzetten, genieten en zo veel meer.

Denk maar eens aan het weldadig gevoel als je op een warme tegel of zand loopt tijdens een vakantie of tijdens de zomer. 

Volgens de Aziatische filosofie verwerven we gezondheid en  welzijn wanneer we 1 zijn met ons innerlijke ,de natuur,de ziel onze geest en de cosmos .

Zo krijgen we harmonie innerlijk en uiterlijk,levenskracht,positievisme,een goed gevoel en welzijn dat we ook uitstralen.De hotstone is dan ook een heel bijzondere belevenis van welbehagen en een totale ontspanning van de huid,het lichaam,de ziel, en geest staan centraal en het gehele wordt bij de massage betrokken.

De hotstone massage is dan ook een gecombineerde vorm van intuïtieve massage,thermotherapie en aromatherapie.

Er wordt gewerkt met een warme olie en een gepaste aroma  die de diepe en ontspannende werking geeft waarbij lichaam ,geest en ziel 1 worden.

Ik zuiver dan ook mijn stenen na elke behandeling en straal ze opnieuw in met energetische energie die ik via de reiki vraag.

Hetis dan ook een perfecte combinatie met andere massagetechnieken  te combineren   zoals voetreflexologie,japanse gezichtsmassage chacra-healing enz .

Iedere masseur maakt dit voor zichzelf tot een unieke behandeling en ervaring voor de klant

Indicaties:

-stress

-spanninggespannen spieren

-fibromyalgie

-gewrichtspijnen

-rugpijnen

-slechte doorbloeding

-algemene moeheid en zwakte

-verhoogt de werking bloed-en lymfestelsel

-maakt blokkades los 

-depressie en verdiet

Contra indicaties:

-hartproblemen

-bloeddrukproblemen-

-Kanker in behandeling(toestemming vragen aan de arts)

-koorts

-ontsteking en open wonden en huisinfecties

-spataders

-opvliegers ( Dan kan er gewerkt worden met koele stenen die vaak in de zomer ook toegepast worden .

-zwangerschap

-bij kinders en ouderen wordt er met matige temperatuur gewerkt daar de huid zeer teder en gevoellig is .